Dolar 34,2747
Euro 37,6495
Altın 2.907,82
BİST 9.122,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 27°C
Az Bulutlu
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 28°C
Cum 25°C
Cts 19°C

Elektriğe yüzde 38 artış 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik perakende satış fiyatlarına önemli bir zam yapılacağını duyurdu.

Elektriğe yüzde 38 artış 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak
28 Haziran 2024 13:49

Mesken aboneleri için belirlenen elektrik tarifelerine yüzde 38 oranında zam yapıldı. EPDK‘nın açıklamasına göre, yeni tarifeler 1 Temmuz itibarıyla geçerli olacak.

Bu zam kararıyla birlikte, elektrik tüketiminden kaynaklanan maliyetlerin artışı dikkate alınarak tarife güncellemesi yapıldığı belirtildi. Mesken aboneleri, önümüzdeki dönemde elektrik kullanımında bu artıştan etkilenecek.

EPDK yetkilileri, enerji piyasasında yaşanan mali gelişmelerin, tedarik maliyetlerinin ve diğer faktörlerin dikkate alındığını ifade ederek, yeni tarifelerin adil ve sürdürülebilir bir enerji politikası çerçevesinde belirlendiğini vurguladılar.

Elektrik tüketimindeki artış ve enerji maliyetlerindeki yükseliş, elektrik fiyatlarına yapılan bu zamın ana nedenleri olarak gösteriliyor. Söz konusu zam, 1 Temmuz tarihinden itibaren elektrik faturalarına yansıyacak.

EPDK’nın aldığı bu kararla birlikte, tüketicilerin elektrik kullanım alışkanlıklarını gözden geçirmeleri ve enerji tasarrufu önlemleri alarak maliyetleri minimize etmeleri öneriliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.