23 Haziran Dünya Kadın Mühendisler Günü
Kadın mühendisler ve kız öğrenciler, Bulgurcu Vakfı’nın desteğiyle ön yargılara meydan okuyor
Kız çocuklarının eğitimine ve mühendislik alanlarında kariyer yapmalarına destek olan Bulgurcu Vakfı, cinsiyet eşitsizliğine karşı güçlü bir duruş sergiliyor. Mühendislik alanındaki kadınların başarılarını kutlamak ve bu alandaki cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekmek amacıyla her yıl 23 Haziran’da kutlanan Dünya Kadın Mühendisler Günü’nde açıklamalar yapan Bulgurcu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ayşen Bulgurcu, kadın mühendislerin iş hayatında karşılaştıkları önyargı ve engellerin ortadan kaldırılması için toplumsal bilinçlenmenin oldukça önemli olduğunu vurguladı. Kadınların teknik alanlarda daha fazla yer almasıyla inovasyon ve yaratıcılığın artacağına inandıklarını belirten Bulgurcu, “Vakıf olarak, bu hedefler doğrultusunda, kadın mühendislerin sayısını arttırmayı ve genç kızların bu alanlarda cesaretlendirilmesini amaçlıyoruz” diye konuştu.
23 Haziran Dünya Kadın Mühendisler Günü, mühendislik alanındaki kadınların başarılarını kutlamak ve bu alandaki cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekmek amacıyla her yıl UNESCO himayesinde kutlanıyor. Mühendislik mesleğindeki kadınların öncü rolüne dikkat çekmeyi amaçlayan Bulgurcu Vakfı, mühendislik alanında eğitim alan genç kızlara da burs ve mentorluk programlarıyla destek oluyor. Bu şekilde, genç kızların mühendislik alanına olan ilgilerini artırmayı hedefleyen Vakıf, onlara rehberlik ederek cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına katkıda bulunuyor.
Mühendislik, teknolojinin ilerlemesinde ve toplumların gelişmesinde kilit bir rol oynuyor. Kadın mühendislerin bu alana getirdiği çeşitlilik, yaratıcılık ve liderlik, sadece teknik becerilerle sınırlı kalmıyor, aynı zamanda inovasyon ve sürdürülebilirlik gibi konuları da ele alıyor. Kadınların mühendislik alanındaki potansiyellerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine yardımcı olmayı misyon edinen Bulgurcu Vakfı, 23 Haziran Dünya Kadın Mühendisler Günü’nde, sosyal medyada anlamlı bir farkındalık çalışması başlattı. #23HaziranDünyaKadınMühendislerGünü, #BeyazBaretliKadınlar hashtagleri ile yürütülen kampanyayla kadın mühendislerin başarılarını ve karşılaştıkları zorlukları geniş kitlelere duyurmayı, onların iş dünyasında daha görünür ve etkili olmalarını sağlamayı hedefleyen Bulgurcu Vakfı, kadın mühendislerin güçlendirilmesi ve cinsiyet eşitliğinin sağlanmasıyla toplumsal gelişime katkıda bulunmak istiyor.
“CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİNE KARŞI GÜÇLÜ BİR DURUŞ SERGİLEMEYİ AMAÇLIYORUZ”
Bulgurcu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ayşen Bulgurcu, kadın mühendislerin güçlendirilmesinin ve cinsiyet eşitliğinin sağlanmasının toplumsal gelişime büyük katkı sağlayacağına yürekten inandıklarını söyledi. Vakıf olarak, mühendislik alanında eğitim almak isteyen genç kızlara burs ve mentorluk programları sunarak onların bu alanda kendilerini geliştirmelerine destek olduklarını ifade eden Bulgurcu, “Kadın mühendislerin iş dünyasında daha görünür ve etkili olmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Mühendislik mesleği, dünyamızı şekillendirmede hayati bir rol oynuyor ve bu alandaki kadınların katkılarını göz ardı edemeyiz. Mühendislik mesleği, erkek egemen bir alan olmasa da son dönemlerde bu makas kapanmaya başladı. Mühendislik mesleğindeki cinsiyet eşitsizliğine karşı güçlü bir duruş sergilemeyi amaçlıyoruz. Bu alanda eğitim gören kız öğrencilerin mezuniyetlerinin ardından sektöre adım atmasıyla birlikte, kadın mühendislerin sayısının artması ve meslekteki varlıklarının güçlenmesi kaçınılmaz olacak” dedi.
“KIZ ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİM ALMASINI DESTEKLİYORUZ”
UNESCO himayesinde kutlanan 23 Haziran Dünya Kadın Mühendisler Günü’nün, cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek ve bu alandaki kadınların başarılarını kutlamak açısından oldukça değerli bir gün olduğunu belirten Bulgurcu, “Vakıf olarak, genç kızlarımızın mühendisliği keşfetmelerini ve bu alanda kariyer yapmalarını teşvik etmeyi en büyük misyonumuz olarak görüyoruz. Bu nedenle, bu önemli güne dikkat çekmek amacıyla bir sosyal medya kampanyası başlattık. #BeyazBaretliKadınlar hashtagi ile sesimizi duyurmayı ve bir farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Kız çocuklarımızın eğitim almasını desteklemek ve mühendislik alanında varlıklarını güçlendirmek istiyoruz. Bu nedenle, tüm bireyleri ve kurumları bu kampanyada bize destek olmaya, sesimizi daha gür çıkarmaya davet ediyoruz” diye konuştu.
Bulgurcu Vakfı Hakkında:
18 Ocak 2021’de İstanbul’da kurulan Bulgurcu Vakfı, kadın mühendislerin gücünü ve potansiyelini ortaya çıkarmayı ve desteklemeyi hedeflemektedir. Bulgurcu Vakfı hem cinsiyet eşitliği sağlamak hem de Türkiye’nin kalkınmasına katkıda bulunmak için başarılı kadın mühendis adaylarına burs vererek alarak onlara geniş bir yelpazede destek olmayı amaçlamaktadır. Günümüzde ve gelecekte daha fazla kadın mühendisin yetişmesine yönelik bir misyonla hareket eden Vakıf, kadınların güçlenmesini ve potansiyellerini gerçekleştirmesini sağlamak amacıyla maddi destek sunmanın yanı sıra, başta mühendislik olmak üzere hayatlarının her alanında kişisel ve teknik gelişimlerine destek olmayı hedeflemektedir.