Dolar 34,2691
Euro 37,6148
Altın 2.888,16
BİST 9.044,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 27°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
27°C
Hafif Yağmurlu
Çar 27°C
Per 30°C
Cum 24°C
Cts 20°C

Bayramda YHT’lere ek seferler günde 40 bin yolcu bekleniyor

Kurban Bayramı’nda artan yolcu talebini karşılamak için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından açıklanan müjdeli haber: Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya parkurlarında 14-15-16 ve 22-23 Haziran tarihlerinde ek YHT seferleri düzenleniyor. Günde 40 bin yolcuya hizmet verilmesi bekleniyor. Tatilin keyfini çıkarırken rahat ve güvenli bir yolculuk için ek seferlerden yararlanın.

Bayramda YHT’lere ek seferler günde 40 bin yolcu bekleniyor
3 Haziran 2024 11:37

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı’nda artan yolcu talebini karşılamak ve vatandaşların seyahatlerini kolaylaştırmak amacıyla yüksek hızlı, ana hat, bölgesel ve şehir içi trenlerde gerekli tedbirlerin alındığını duyurdu. Bayram tatili boyunca Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya parkurlarında ek YHT seferleri düzenleneceğini belirten Bakan Uraloğlu, toplam 9 bin 660 kişilik ek kapasite artışı sağlanacağını ifade etti.

14-23 Haziran tarihleri arasında ana hat ve bölgesel trenlerde pulman ve yataklı vagon ilavesiyle toplam 15 bin 800 kişilik ek kapasite artışının gerçekleşeceğini belirten Bakan Uraloğlu, bu sayede günlük ortalama 28 vagon ilavesiyle bin 580 yolcu kapasitesi artışına ulaşılacağını açıkladı.

Bayram süresince YHT’lerde günlük ortalama 40 bin yolcuya hizmet verilmesinin beklendiğini dile getiren Bakan Uraloğlu, yüksek hızlı trenlerin günü birlik seyahatlerle turizme canlılık getirdiğini vurguladı. Ayrıca, ana hat ve bölgesel trenlerde de talebin arttığını ifade ederek, Marmaray, Halkalı-Bahçeşehir, Sirkeci-Kazlıçeşme, Başkentray trenleri ile Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hattında da bayram süresince ücretsiz hizmet verileceğini bildirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, demiryolu taşımacılığında artan talebi karşılamak ve vatandaşların bayram seyahatlerini güvenli ve konforlu bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlamak için tüm önlemlerin alındığını belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.