Dolar 34,2603
Euro 37,6318
Altın 2.880,16
BİST 9.044,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 27°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
27°C
Hafif Yağmurlu
Çar 27°C
Per 30°C
Cum 24°C
Cts 20°C

Çocukluktan yetişkinliğe geçiş süreci sempozyumu

Sempozyumda, ülkemizde yüksek insidans oranına sahip ancak hak ettiği ilgiyi görmeyen primer immün yetmezlikler konusu ele alındı.

Çocukluktan yetişkinliğe geçiş süreci sempozyumu
31 Mayıs 2024 13:03

Kedrion Biopharma iştiraki Kedrion Türkiye’nin koşulsuz katkıları ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Ulusal Nadir Hastalıklar Derneği iş birliğiyle düzenlenen “Çocukluktan Yetişkinliğe Geçişte Primer İmmün Yetmezliğin Yönetimi Sempozyumu” ile dünya genelinde milyonlarca kişiyi etkileyen ve her 2000 kişiden birinde görülen bu hastalığın çocukluktan yetişkinliğe geçiş sürecinde yönetimine dair saygın pediatrik ve yetişkin immünologların ve Avrupa İmmün Yetmezlik Dernekleri Başkanı (IPOPI) Sayın Martine Pergent’in deneyim ve yol haritalarını paylaşmaları için bir platform oluşturuldu.


Sempozyumda dört farklı oturum yer aldı: “Çocukluktan Yetişkinliğe Geçiş Süreci”, “Primer İmmün Yetmezlik ve Genetik Tanı”, “Çocukluktan Yetişkinliğe Geçişte Psikososyal Yönler” ve “IgRT’nin Dünyada ve Ülkemizdeki Durumu ve Geleceği”. Bu oturumlarda, bilimsel verilere dayalı olarak hastalığın doğru yönetimi ele alındı.


Sempozyumun başkanlığını yürüten ve önemini vurgulayan Prof. Dr. Ömür Ardeniz, “Ülkemizde akraba evliliklerinin etkisi nedeniyle primer immün yetmezliklerin yaygınlığı yüksektir. Ancak bu konuya verilen ilgi ve önem eksikliği nedeniyle bu sorun büyüyerek devam etmektedir. Birincil hedefimiz, tıp fakültesi öğrencileri, sahadaki birinci basamak hekimleri ve tüm branşlardaki hekimler arasında bu durumu tanıyarak, teşhis konulmadığında veya gecikildiğinde organ hasarı ve ölüm riski taşıyan bu duruma dikkat çekmektir. Ege Üniversitesi ve NADHAS ile iş birliği yaparak bu sempozyuma başkanlık etmekten ve bu konuda farkındalığı artırmaktan çok memnunum. Ayrıca, bu sempozyumlar, ülkemizin saygın pediatrik ve yetişkin immünologlarının deneyimlerini paylaşmaları ve Uluslararası Primer İmmün Yetmezlik Hastaları Organizasyonu (IPOPI) başkanı Sayın Martine Pergent’in deneyim ve yol haritalarını paylaşmaları için odaklanan bir platform oluşturmaları açısından da çok önemlidir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.