Dolar 34,2783
Euro 37,7042
Altın 2.911,54
BİST 9.057,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 27°C
Az Bulutlu
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 28°C
Cum 24°C
Cts 19°C

Beyaz Ekmekten Bile Daha Tehlikeli: Bu 3 Gıda Sizi Sağlığınızdan Edebilir

Diyete başlayan herkesin aldığı ilk karar, beyaz ekmek yemeyi tamamen bırakmaktır.Bu durum bile başlı başına ekmek tüketiminin kilo almaya olan etkisini gözler önüne sererken, halk arasında sağlığa en zararlı yiyecek denildiğinde akıllara gelen ilk …

Beyaz Ekmekten Bile Daha Tehlikeli: Bu 3 Gıda Sizi Sağlığınızdan Edebilir
8 Mayıs 2024 20:09

Diyete başlayan herkesin aldığı ilk karar, beyaz ekmek yemeyi tamamen bırakmaktır.

Bu durum bile başlı başına ekmek tüketiminin kilo almaya olan etkisini gözler önüne sererken, halk arasında sağlığa en zararlı yiyecek denildiğinde akıllara gelen ilk cevap ekmek olmakta. Ancak bu bilgi yanlış.

Her ne kadar sağlık için zararlı olduğu kanıtlanmış olsa da, gün içerisinde sık sık tükettiğimiz birçok ürün, uzun kullanım halinde beyaz ekmekten çok daha büyük hasarlara neden olabiliyor. Uzmanlar, vücut üzerinde yıkıcı etkileri olduğunu tespit ettiği yiyecekler hakkında uyarılarda bulunurken, diyet yapacak ya da kilo verme niyetinde olan insanların mutlaka bu besinlerden uzak durması gerektiğini tavsiye etti.

İşte beyaz ekmekten bile zararlı kabul edilen 3 besin…

TATLI HAMUR İŞLERİ:

Özellikle tam tahıllı ekmekler, ölçülü tüketilmeleri halinde doyurucu ve besleyici besin değerleri nedeniyle vücudumuz için sağlıklı bile olabilir. Ancak tatlı hamur işleri, sağlığımız için en zararlı besinler arasında yer alır.

Bu tür zararlı besinler, yalnızca içlerinde bulundurdukları şeker miktarı nedeniyle değil, aynı zamanda bileşimindeki yağların varlığı nedeniyle de tehlikelidir.

REÇEL VE KONSERVELER

Meyvelerden ve meyve özlerinden elde edilmiş olmalarına rağmen şeker içerikleri normalin oldukça üzerinde bulunan reçel ve konserve ürünleri de sağlığa en zararlı besinler arasında yer alıyor.

TATLI YOĞURT

Tatlı yoğurtlar ya da meyveli yoğurtlar, içlerinde barındırdığı fruktoz nedeniyle devamlı bir yeme isteği ortaya çıkarır. Bu tür yoğurtlar kendi başlarına yüksek kalori bulundurmuyor olsa da, yarattıkları açlık hissi nedeniyle önemli bir diyet kırıcı olarak görülmekteler.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.