Dolar 34,5478
Euro 36,0565
Altın 2.992,79
BİST 9.510,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 19°C
Kar Yağışlı
Bursa
19°C
Kar Yağışlı
Cts 7°C
Paz 7°C
Pts 7°C
Sal 10°C

Telegram’da neler oluyor? Beklenmedik patlama yaşadı

Telegram kullanıcı sayısı 900 milyonu geçti. Platformun kurucusu Pavel Durov, bağımsız kalmak için halka açılacaklarını söyledi.

Telegram’da neler oluyor? Beklenmedik patlama yaşadı
13 Mart 2024 19:42

WhatsApp’ın ardından en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan Telegram, yeni hedeflere sahip. 900 milyon kullanıcılı bir tabana ulaştığını duyuran şirket, “bağımsız kalmak” için halka arz olmayı planlıyor.

Telegram kullanıcı sayısı 900 milyonu geçti

Telegram kurucusu Pavel Durov, şirketle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Önemli satın alma tekliflerini reddettiğini açıklayan Durov, şirketin değerine sadık kalmak için halka arz olmayı düşündüklerini söyledi. Telegram’ın son yıllarda kârlı olduğunu ve milyonlarca dolarlık gelir elde ettiğini belirtti.

Telegram son birkaç yılda katlanarak büyüdü ve kullanıcı sayısı dünya çapında 900 milyonu geçti. Ancak platform, gizlilik ve güvenlik endişeleri konusunda tartışmalar yaşamaya devam ediyor. Bazı ülkeler Telegram’ı tamamen yasakladı.

Tartışmalara rağmen Durov, halka açılmanın Telegram’ın bağımsız kalmasına ve yatırımcı grubunun etkisinden kaçınmasına izin vereceğini savunuyor. Küresel teknoloji fonlarının Telegram’a 30 milyar doların üzerinde değer biçtiğini de söyledi.

Global borsalarda yapılacak halka arz, Telegram hisselerine sahip olmak isteyen yüzlerce yatırımcıyla sonuçlanabilir. Bu da şirketin değerlemesini önemli ölçüde artıracaktır.

Durov ayrıca bir süre önce yaptığı açıklamada, artık kullanıcıların bireysel hesaplarını kolaylıkla işletme hesabına dönüştürebileceği söyledi. Böylece birçok kullanıcı, lokasyon ve mesai saati gibi bilgileri profilinde sıralayabilecek.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Telegram’ın uyguladığı strateji doğru mu? Yanıtlarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için çok değerli.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.