Dolar 34,2604
Euro 37,6901
Altın 2.909,84
BİST 9.031,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 25°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
25°C
Hafif Yağmurlu
Pts 27°C
Sal 28°C
Çar 27°C
Per 28°C

Mustafa Dündar’dan görkemli lansman

AK Parti’nin 31 Mart 2024 seçimlerinde tekrar aday gösterdiği Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar yeni dönemdeki projelerini anlattı.

Mustafa Dündar’dan görkemli lansman
5 Mart 2024 13:03

Almira Otel’de düzenlenen programa Eski Dönem Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Bursa Milletvekili Mustafa Varank, AK Parti Bursa Milletvekillleri, MHP Bursa Milletvekili Fevzi Zırhlıoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Partİ Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, MHP Bursa İl Başkanı Muhammet Tekin, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Recep Altepe, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş, AK Parti MKYK Üyesi Önder Matlı, Osmangazi Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

‘İhtiyaç neredeyse Osmangazi Belediyesi orada’ sloganıyla 31 Mart Yerel Seçimlerine yoğun bir tempoyla hazırlıklarını sürdüren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osman Gazi’nin adını taşıyan bir belediyenin başkanı olmaktan onur duyuyor ve bu sorumluluğunu taşıyorum. 27 Mart 1994’te başlayan yeni dönem Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilme tarihi değil aynı zamanda Türkiye’nin hizmet belediyesiyle tanıştığı tarihtir. Sadece çöp toplayan su ve kanalizasyon işlerini yapan belediyelerin bugün hayatlara dokunan doğumdan ölüme kadar hayatın her aşamasında varlığını hissettiren kurumlar haline dönüşmesinin de başlangıç tarihidir.” dedi.

‘GÖNÜLLERE DOKUNAN BELEDİYE OLDUK’
Sosyal projelerin yanı sıra Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin (BAREM) fonksiyonundan da bahseden Dündar, ” Tevazu ve gönüllere dokunarak hizmet üreten bir belediyecilik anlayışına sahibiz. Komşusu açken tok yatan bizden değildir mantığı ile sosyal desteklerimizi sürdürüyoruz. Toplumun tüm fertlerinin Osmangazi’de huzurlu bir yaşam sürmesi için örnek projeleri hayata geçirdik. Osmangazi Belediyesi’ne ait aile sağlığı merkezi sayısımız 28’e ulaştı. Kaynaklarımızı vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. “ifadelerini kullandı. 
“BURSA’YI YENİDEN YEŞİL GÖRÜNÜMÜNE KAZANDIRACAĞIZ”
Konuşmasını sürdüren Mustafa Dündar şöyle devam etti:
“Bursamızı yeniden yeşil görünümüne kazandırmak için çeşitli projeler yapmaya devam edeceğiz. Özel parkurlar, parklar, spor ve kondisyon parkları, sıfır atık çalışmaları yapacağız. Yeni dönemde farklı tesislerin üzerine kuracağımız güneş sistemleriyle yenilenebilir enerji projemizi sürdüreceğiz.” 

“BURSA BİR TARİH ŞEHİRİDİR”
“Çalışmalarımızda tarihi ön planda tutacak ve onu unutturmayacak projeler hayata geçireceğiz” diyen Başkan Dündar,  “Bursa bir tarih şehridir. Hisar Bölgesini, kentimizin yeni bir turizm rotası haline getirme hedefiyle bölgedeki çalışmalara yeni dönemde de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Son olarak 6 Şubat depremine de değinen Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak asrın felaketinin hemen ardından bölgeye ulaştık. Ekiplerimizle arama kurtarma çalışmalarına katıldık. Ekibimiz bölgedeki özverili çalışmalar nedeniyle cumhurbaşkanlığı tarafından ‘Devlet Üstün Fedakarlık’ madalyası kazandı. Rabbim bir daha böyle bir felaket yaşatmasın” açıklamasında bulundu.
Osmangazi Belediyesi olarak yeni dönemde de hizmet belediyeciliğine sürdüreceklerini belirten Dündar, riskli yapıları yıkacaklarını ve daha güvenli alanlar inşa edeceklerini aktardı.

“ÖZEL SPOR SALONLARI İNŞA EDECEĞİZ”
Yeni dönemde vatandaşlara mahalle pazarlarının kurulacağını da söyleyen Dündar,  “Vatandaşlarımızdan çok sayıda düğün ve davet salonu inşası için talep aldık. Yeni dönemde bu talebi gerçekleştireceğiz. Bunun yanı sıra profesyonel sporcuların sayısını arttırmak için, sporculara özel spor salonları da inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.
“ÇALIŞMALARI ARTTIRACAĞIZ”
Necip Fazıl’ın “Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak gerek” sözünü hatırlatan Başkan Dündar, eser ve hizmet belediyeceğine devam ederek çalışmalarını arttıracağının altını çizdi.

“CHP’DEN BİR HİZMET YOK”
Program sonuna doğru söz alan Eski Dönem Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise, “Mustafa Başkanımız, heyecanı ve gayretiyle çok başarılı bir başkan adayımızdır. Sayın Cumhurbaşkanımız, Mustafa Başkanımız hakkında ‘Bursa’yı böyle bir adaydan mahrum bırakamayız’ dedi. İnşallah yeni dönemde de birlikte çalışacağız. İlçe belediyesi, merkez hükümet ve büyükşehir belediyesini bir araya getirdiğinizde 3’lü saç ayağı oluşur. Biz istiyoruz ki Bursa’da 17′ de 17 yapalım. Bakıyorsunuz CHP’den bir hizmet yok. Belediyecilik anlayışı yok. Yine tekrar ediyorum Bursa’yı 17′ de 17 almak istiyoruz. Bursa gerçek belediyecilikle devam etsin istiyorum” dedi.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.