Dolar 34,2697
Euro 37,6291
Altın 2.917,77
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 26°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
26°C
Hafif Yağmurlu
Pts 27°C
Sal 28°C
Çar 27°C
Per 27°C

3. Gastronomi Festivali tırı Kestel’de

3. Bursa Gastronomi Festivali kapsamında Meydan Kestel’e gelen gastronomi tırında Belediye Başkanı Ferhat Erol, şeflerle birlikte ‘Dede Çorbası’ ve ‘Çullama’yı hem anlattılar hem yapımını gerçekleştirdiler.

3. Gastronomi Festivali tırı Kestel’de
8 Eylül 2024 14:24

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Gastronomi Tırı, Bursa’nın lezzetlerini ilçelerle buluşturmak ve festivale olan ilgiyi artırmak amacıyla Kestel‘e konuk oldu. Etkinlikte Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol‘un ev sahipliğinde, Kestel’in yöresel lezzetleri tanıtıldı.

Öne çıkan anlardan biri, Akademisyen Şef Fatih Yıldırım‘ın rehberliğinde gerçekleştirilen ‘Dede Çorbası’ yapımı oldu. Şef Yıldırım, bu özel çorbanın hazırlanışı sırasında mutfak kültürünü ve yöresel ürünlerin önemini vurguladı. Kestel’in kadın kooperatifleri de etkinlikte yer alarak, ilçenin zengin mutfak kültürünü ziyaretçilere tanıttı.

Bu lezzet dolu etkinlik, 13-15 Eylül tarihlerinde Merinos Park’ta düzenlenecek 3. Bursa Gastronomi Festivali için büyük bir hazırlık ve tanıtım fırsatı sundu.

Haber: Sultan Denli / Gülüstan Akdemir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.